Home » Symposia en cursus

Symposia en cursus

Symposium fysieke mentale Levenslust en zingeving

Zaterdag 28 maart of zaterdag 2 mei 2020  HELAAS GAAN BEIDE SYMPOSIA NIET DOOR ivm Coronavirus. Zo gauw we weer iets kunnen organiseren, wordt dit op de website vermeld. 

Wat kun je verwachten?

Weten wij nog wat ons echt gelukkig maakt? Waarvoor we iedere dag met plezier ons bed uit komen? Kan ik relativeren? De humor nog inzien van triviale gebeurtenissen?

 

En ook:

  • Wat vind ik zinvol in mijn leven
  • Wat draag ik bij
  • Kan ik daar meer richting aan geven
  • Wat kan ik doen om mij fitter en levendiger te voelen

 

In dit symposium gaan wij vanuit verschillende perspectieven hier naar kijken. Wij laten je aan de hand van diverse oefeningen ervaren hoe je met eenvoudige middelen invloed kunt uitoefenen op jouw welbevinden en Levenslust.

 

Via een reis langs lichaam, geest en ziel nemen wij je mee naar moderne inzichten over de verbinding tussen deze drie en de onlosmakelijke invloed die zij op elkaar hebben.

 

Aan het einde van dit symposium krijg je een aantal interessante tips en oefeningen mee.

 

Inhoud van het symposium

Deel 1 – Fysieke Levenslust

Wat komt er zoal kijken om lichamelijk gezond te blijven. Wat is gezonde en vitale voeding. Waarom is bewegen zo belangrijk en hoeveel bewegen is eigenlijk gezond. Welke bewegingsvormen zijn goed voor je en passen bij jou. Welke eenvoudige aanpassingen kun jij maken voor meer Levenslust.

 

Deel 2 – Mentale Levenslust

De ongrijpbare geest uit zich in het samenspel tussen voelen, denken en gedrag. Zij wordt in grote mate aangestuurd door het onderbewustzijn. Wij laten je nader kennismaken met het spel tussen het bewuste en het onder­bewuste. Hoe krijg je meer helderheid in deze onbewuste processen?

 

Deel 3 – Levenslust en Zingeving

In ieder mens leeft het verlangen betekenisvol te zijn. Onze zingevingsvraag kan in deze jachtige maatschappij op de achtergrond raken en zelfs wegkwijnen. Hoe kunnen wij weer terugkomen bij onze diepste kern.


Vier daagse cursus

Zaterdag 26 september & zondag 27 september en zaterdag 3 oktober & zondag 4 oktober 2020

Deze vierdaagse cursus is een verdieping van het symposium.

 

We zullen de drie onderdelen hiervan uitgebreider behandelen. Er is meer ruimte om te onderzoeken welke eventuele aanpassingen voor meer Levenslust het beste bij jou passen.

 

De eerste dag besteden we aandacht aan het fysieke deel, de tweede dag aan het mentale deel, de derde dag staat in het teken van Zingeving.

De laatste dag gaat over de integratie van deze delen voor jou persoonlijk en wat het jou heeft opgeleverd.

Wij sluiten af met een verrassende activiteit, waar je na de cursus veel aan kunt hebben om je leven Levenslustiger vorm te geven.